péntek, április 16, 2010

Uručena nam je krajem marta lekarska identifikacija. Negodujem povodom forme i oblika iste. Naime ćirilcom piše kakva je legitimacija, a na engleskom ne. Identity card može biti i pecaroškog društva.Možda dodati of Serbian Medical Chamber Membership. Druga, još bitnija stvar je da mi je ime ispisano samo ćirilicom. Ne želim biti lekar koji svoj radius kretanja ograničava na Srbiju. A u belom svetu, ovakva autistična- introvertirana legitimacija ne baca baš najbolje svetlo na korisnike, kao ni na izdavača iste.Objasnite Holanđanu šta tu piše. Ime mi se ne poklapa onim napisanim u pasošu, što može u izvesnim situacijama da pričinjava neugodnosti. Molim nađite modus da ove greške u dogledno vreme ispravite. Smatram da imam pravo da ovo zahtevam jer: 1. U Srpskom jeziku su ćirilica i latinica ravnopravna pisma, 2. ja plaćam Vaše usluge (Vi ste zbog nas lekara,a ne obratno) , kojima očito nisam zadovoljan- barem što se legitimacije tiče, 3. poruka ovakve legitimacije svetu je da nam i nije potreban: mi smo sami sebi sasvim dovoljni, džaba ste ukidali vize. 4.- u AP Vojvodini su pored srpskog zvanični jezici i jezici manjina, što je u mom slučaju mađarski.
Predlažem da se legitimacija piše latiničnim slovima, ili ako baš mora ćirilicom, da se shodno zakonu moje ime ispiše i na mađarskom, kao dr Cservenák Péter, i kao gore na engleskom .
Drugo, manje bitno negodovanje je povodom tihog oglašavanja Komore povodom Vukajlovićkinih gluposti iz Fonda poput neispisivanja recepata lekara opšte prakse deci ispod 7 godina. Notorna glupost koju može izmisliti samo Beogradski asfalt: diskredituje lekare, a i na mestima koja nisu velegrad ponekad treba putovati i 20 km do dispanzera za decu, a putne troškove naravno ne plaća. Ovakve uredbe kaljaju ugled i lekara, i korisnika usluga fonda koji nisu u gradovima. Ko tera ljude sa sela? Možda ste se i oglasili, ali medijski ne dovoljno glasno. Pojačajte medijsku prisutnost, i zagovarajte malo i prava pacijenta, pošto su nahuškani na nas zbog debilnih odredbi Fonda.
Inače mi je vrlo drago na Vašem uspešnom radu, samo tako napred, da ne ispada da Vas samo kudim: ogroman posao ste do sad uradili, svaka čast. I povod ovog pisma je sugerisanje što boljeg ugleda organizacije kojoj i ja pripadam. U nadi Vašeg konstruktivnog stava povodom gore navedenog ostajem s poštovanjem

dr Peter Červenak

Nincsenek megjegyzések: